Паметникът на Съветската армия в София ще бъде ремонтиран с

...
 Паметникът на Съветската армия в София ще бъде ремонтиран с
Коментари Харесай

Паметникът на Съветската армия ще бъде ремонтиран с 390 000 лв.

 

Паметникът на Съветската войска в София ще бъде ремонтиран с 390 000 лева от държавния бюджет. За това заяви кметът на регион „ Средец “ Трайчо Трайков, на чиято територия се намира момументът. По думите на районния кмет комплексът ще бъде освежен по искане на Областния шеф на София със средства от държавния бюджет.  „ Областнатаадминистрацияезадвижилапроцедуразаполучаванена 390 хиллвотдържавниябюджет, задагоремонтира. ПомолилисаиобщинскиястроителенконтролкъмСтолична община даограничидостъпаидазабранипровежданетонамероприятияотвсякакъввид “, заяви Трайков с пост във „ Facebook “.

Освен това той прикани софиянци и гостите на града да не се приближават до паментика, защото сега бил рисков. „ Бих желал да помоля жителите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да заобикалят огромния паметник, издигнат през 1954 г от оповестения за незаконен комунистически режим, в възхвала на окупационната войска на Съюз на съветските социалистически републики ( " Паметник на Съветската войска " ).Същият се намира в недобро градивно положение ", гласи апелът на кмета на „ Средец “.

„ Сега “ потърси представител на Областната администрация в София, които да удостовери или отхвърли информацията, само че към този момент не може да се свърже с подобен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР